Tja, wie niet.

We kennen allemaal wel een situatie waar je DE SJAAK was of bent. Ik ben heel mijn leven al DE SJAAK, niet vanwege mijn handelen, maar gewoon omdat ik zo heet. Volgens de Dikke van Dale betekent de sjaak zijn de pineut zijn, degene zijn die een vervelend klusje moet opknappen. Ik zie dat heel anders. Voor mij is DE SJAAK heel positief. Ik associeer DE SJAAK met brouwen, onderzoeken, enthousiast vertellen over brouwen, proeven, experimenteren en vooral genieten van een goed biertje. Ik ben dus Sjaak. Sinds enkele jaren verkocht aan het brouwen en creƫren van bier. Een leuke hobby, waarbij ik vol passie en liefde mooie bieren maak. Al snel had ik een vaste groep vrijwilligers om mijn brouwsels te testen. Gezellig hoor al die mensen die proeven en genieten, maar mij gaat het toch om de feedback. Juist die feedback zorgde voor progressie in het brouwen waardoor ik mij eigen bier kon verbeteren. Met het beter worden van mijn bier ontstond ook de vraag naar mijn bier. Op advies en naar aanleiding van de feedback van een bevriende brouwer heb ik meegedaan met 2 bieren aan het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen voor amateurs 2018. Mijn IPA en TRIPEL scoorde goed. Van de 152 ingezonden bieren behaalde ik met mijn IPA de 1e plaats en met de SWEET TRIPEL 15e plaats in de categorie zware bieren. Een prestatie waar ik trots op ben en die mij heeft doen besluiten om mijn brouwerij kleinschalig te starten. Ik ben wel DE SJAAK, maar voel mij niet DE SJAAK. Het avontuur is gestart, straks is mijn bier voor iedereen verkrijgbaar. Zie ik mensen genieten van mijn bier bij een fantastisch diner, met vrienden op het terras of gewoon thuis. Heerlijk lijkt mij dat. Ik voel mij echt DE SJAAK! Wat zal ik daar van genieten. Ik ben graag DE SJAAK. Jij ook? Geniet van mijn bnier, en wees DE SJAAK.